Questions About Kit Constructor

You have a Kit that You're proud of it? We want to see it!

Moderator: Moderators

Questions About Kit Constructor

Postby screamkevin » Sat Nov 17, 2007 6:57 pm

This is the thread for questions on the Kit Constructor program used to make a virtual representation of your drumkit.

Please do NOT post your images here. This thread is for questions only. Thank you.
Me, My Story, and Pics Of My Drums:
http://www.saludacymbals.com/c/ksiegel.html
Endorsing Saluda Cymbals since 2006!
Howie is my homie. Word.
Image
User avatar
screamkevin
Moderator
Moderator
 
Posts: 1422
Joined: Wed Aug 09, 2006 8:43 am
Location: Altoona, PA

Questions About Kit Constructor

Help our forum grow and visit our sponsors pages!

Help DML grow and visit pages on left!
 

Postby PDP9000 » Sun Nov 18, 2007 6:07 pm

my question is how can i start using it?
PDP9000
groove master
groove master
 
Posts: 1516
Joined: Sun Mar 25, 2007 10:16 am
Location: Hollywood CA

Postby screamkevin » Sun Nov 18, 2007 6:45 pm

http://www.drumsmylife.com/kit-construc ... t8222.html

That thread contains the link to the file and instructions for running it. If you need more help, let me know.

Kevin
Me, My Story, and Pics Of My Drums:
http://www.saludacymbals.com/c/ksiegel.html
Endorsing Saluda Cymbals since 2006!
Howie is my homie. Word.
Image
User avatar
screamkevin
Moderator
Moderator
 
Posts: 1422
Joined: Wed Aug 09, 2006 8:43 am
Location: Altoona, PA

Postby xdoseonex » Tue Nov 20, 2007 2:57 pm

Are there ever updates or anything like that. alot of my stuff isnt in there
Proud to endorse TRICK Percussion
Image
User avatar
xdoseonex
groove master
groove master
 
Posts: 3897
Joined: Thu Dec 28, 2006 2:07 pm
Location: New York

Postby ~newdrummer~ » Sun Nov 25, 2007 7:23 pm

Is there a program for Mac OS X? I have a MacBook.
~newdrummer~
beginner
beginner
 
Posts: 15
Joined: Sun Nov 25, 2007 8:51 am

Postby screamkevin » Mon Nov 26, 2007 8:34 pm

~newdrummer~ wrote:Is there a program for Mac OS X? I have a MacBook.


What is posted is the only version of KitConstructor that I know of. If you are running a newer Mac you should be able to run it, but I'm not sure.
Me, My Story, and Pics Of My Drums:
http://www.saludacymbals.com/c/ksiegel.html
Endorsing Saluda Cymbals since 2006!
Howie is my homie. Word.
Image
User avatar
screamkevin
Moderator
Moderator
 
Posts: 1422
Joined: Wed Aug 09, 2006 8:43 am
Location: Altoona, PA

Postby kylevater » Tue Nov 27, 2007 12:27 pm

i saved my kit as an image, not a kit, and i dont know where it went
where are the files stored?
It's challenging you: Image
User avatar
kylevater
groove master
groove master
 
Posts: 2202
Joined: Sun Jul 01, 2007 9:33 am
Location: key west, fl

Postby meklin » Mon Dec 03, 2007 12:16 pm

its not letting me open the file...
meklin
new
new
 
Posts: 2
Joined: Mon Jan 01, 2007 5:37 pm
Location: bellefonte, pa

Postby screamkevin » Sat Dec 08, 2007 5:01 pm

kylevater wrote:i saved my kit as an image, not a kit, and i dont know where it went
where are the files stored?


Kyle,

It went wherever your default image files get saved to. Most likely a "My Pictures" folder on your PC somewhere.

meklin wrote:its not letting me open the file...


Meklin,

Sorry, but I need a bit more information than that to try to help....

NOTE TO ALL: I can help as best I can, but keep in mind that I didn't write or beta-test this program. I just have it available for download. I'll answer your questions as best I can, but don't expect miracles. Also, be patient for your answers, as I am on tour right now and rarely at a computer terminal. Thanks.
Me, My Story, and Pics Of My Drums:
http://www.saludacymbals.com/c/ksiegel.html
Endorsing Saluda Cymbals since 2006!
Howie is my homie. Word.
Image
User avatar
screamkevin
Moderator
Moderator
 
Posts: 1422
Joined: Wed Aug 09, 2006 8:43 am
Location: Altoona, PA

Postby Asdex » Sat Jan 05, 2008 2:13 am

Can u actually put cymbals that are not listed in the program, like K hybrid?
Tama Superstar SX52
Tama Warlord Masai Snare
Tama Iron Cobra Double Pedal
Zildjian A custom, A Zildjian, K Hybrid, FX, ZXT and ZBT cymbals
Remo and Evans heads
Asdex
session drummer
session drummer
 
Posts: 750
Joined: Tue Nov 06, 2007 2:28 am
Location: Indonesia

Postby m » Sat Jan 05, 2008 8:55 am

Asdex wrote:Can u actually put cymbals that are not listed in the program, like K hybrid?


you can add items, but it won't list them in the menu. The only way I've been able to get it to work is to take a jpg of what you want to add, resize it to the right proportions (I usually open a pic out of the program to compare) and then convert it to a .png file.

Then you have to locate an item that you'd never use and rename your new edited item to that name.
Best to move a copy of the previous item somewhere else, in case you ever needed it. Also, keep track of what you renamed the new item, as it won't match its name. Then, when you pull up the old name in the program menu, you'll get the new item.

For example, I had to name my Axis pedals "gibraltar," or however it lists the Gibby pedal in the program. When I want an Axis, I just go to the hardware/pedal menu and choose the Gibraltar and it inserts the .png graphic with that name, which is now my pic of the Axis.
Image

I've got some other homemade graphics in this folder on myspace:
myspace album, DC files
User avatar
m
groove master
groove master
 
Posts: 1238
Joined: Sun Jul 30, 2006 1:13 pm
Location: Mobile/ATL/NOLA

Postby sefalik » Mon Jan 07, 2008 7:44 pm

Hmm, I can't seem to get it to work on this computer. I just got this computer about a month ago, so it's still pretty new. Are there some plug-ins or something I'd need to install?

This computer is Windows XP. On my old pc, I had Windows 2000 and the kit builder worked great. I can't get it to even start on this computer. I click the start file, and that black window comes up but nothing else.
sefalik
drumming adept
drumming adept
 
Posts: 55
Joined: Sun Nov 18, 2007 12:20 am

Postby DRUMSMYWIFE » Sun Jan 20, 2008 1:43 pm

I'll I get are these cruddy bavground images when I extract folder file "All060210" and then I click a folder titled "Black" and now my face turns black! LOL.
DRUMSMYWIFE
groove master
groove master
 
Posts: 1252
Joined: Wed Jul 11, 2007 10:33 am
Location: Chula Vista, (A community within San Diego) California

Postby AshleyDrums » Thu Feb 07, 2008 3:42 am

I'm trying to run this off Windows Vista, but whenever I open it up to load it all I get is this message:

C:\Users\ashleydrums\Desktop\Kit Constructor>java -cp XMLConverter.jar XMLConver
ter
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: XMLConverter

C:\Users\ashleydrums\Desktop\Kit Constructor>Pause
Press any key to continue . . .

And when I press any key to continue it just disappears and nothing happens. Is it something that i'm doing wrong or is it just a problem with the kit constructor for Vista?

Cheers.
<a href="http://s101.photobucket.com/albums/m69/ashleydrums/?action=view&current=ZildjianLogo.jpg" target="_blank"><img src="http://i101.photobucket.com/albums/m69/ashleydrums/ZildjianLogo.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>
User avatar
AshleyDrums
drumming adept
drumming adept
 
Posts: 59
Joined: Fri Jan 18, 2008 1:05 pm
Location: Oxford, England

Postby rigemeister » Sat Feb 09, 2008 11:05 pm

The new Meinl cowbells screw up the file. If you try to load it up, it will say Error! and won't work properly. Or at least the Meinl 7/5 cowbell.
rigemeister
beginner
beginner
 
Posts: 41
Joined: Sun Feb 03, 2008 4:51 pm

Next

Return to Show Us Your Kit!

Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot], Google Adsense [Bot] and 7 guests